Látogatási rend módosítása az "Ezüsthíd" Gondozóházban és Idősek Otthonában

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Tisztifőorvos 2021. április 29-én kiadott 25710-1/2021/EÜIG határozata alapján a bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményekben a látogatási és intézményelhagyási tilalom visszavonásra került. A határozat és az érvényben lévő eljárásrend alapján az „Ezüsthíd” Gondozóház és Idősek Otthona nyitvatartási időben, azaz a hét minden napján reggel 09:00 órától este 19:00-ig az alábbi szabályok betartása mellett látogatható:

  1. Az ellátást igénybe vevő idős személyeket csak az az egészséges, fertőző betegség jeleit nem mutató hozzátartozó látogathatja, akinek a látogatás időpontjában mért testhője nem haladja meg a 37,5 C fokot.
  2. Személyes látogatásra jelentkezni előzetes időpont egyeztetés alapján a 06 49/548-206 telefonszámon lehet.
  3. A látogatás a védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, továbbá az általa felügyelt 18 év alatti személy részére látogatásra kijelölt helyiségekben biztosítható. A hozzátartozó a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles az intézmény portáján a védettségi igazolványát bemutatni.
  4. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező hozzátartozónak látogatni csak az arra kijelölt plexifallal ellátott helyiségben, a látogató személyek számának korlátozásával és maximum 30 percig engedélyezett.
  5. A látogatónak az intézménybe történő belépéskor a kezét a bejáratnál elhelyezett alkoholos kézfertőtlenítő szerrel alaposan fertőtleníteni szükséges. A látogatás ideje alatt az intézményben az idősek egészségének védelme érdekében a szájmaszk és lábzsák viselése kötelező, mely védőfelszerelést az intézmény biztosít.
  6. Előzetes egyeztetés hiányában a látogatás érkezési sorrendben történik melyre várakozni az épület előtt lehetséges!
  7. Végstádiumú beteg látogatását az óvintézkedések betartása mellett időkorlát nélkül biztosítja az intézmény.

Poropatich Péter
intézményvezető
Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ