Online kapcsolattartás a gondozottakkal az "Ezüsthíd” Gondozóházban és Idősek Otthonában

Tisztelt Hozzátartozók!

Tájékoztatom Önöket, hogy az „Ezüsthíd” Gondozóházban és Idősek Otthonában segítve az intézményben lakó idősekkel történő kapcsolattartást az online kapcsolatfelvétel tárgyi feltételeinek kialakítása befejeződött. Az épületben Wifi hálózat került kiépítésre, így az ellátottak részére a telefonon történő kommunikáció mellett video chatre is lehetőség nyílik. Azok az idősek, akik rendelkeznek okos készülékkel a saját készülékükön keresztül ingyenesen is kommunikálhatnak a hozzátartozóikkal és ismerőseikkel, akiknek nem áll rendelkezésére az okos készülék, azok számára az intézmény biztosítja a videohívás lehetőségét laptop használatával az alábbiak szerint:

  1. A Hozzátartozó jelölje meg a Facebook oldalon ismerősként az intézményt, mely a Gondozóház Ezüsthíd profil néven szerepel.
  2. A jelölést az intézmény munkatársai fogadják, így létrehozásra kerül a kapcsolat.
  3. Kommunikálni a Messenger chat oldalán keresztül lehet. A kapcsolatfelvételt a szociális munkatársak segítik meghatározott időpontban. Időpontot egyeztetni a 06 49/548 206 számon keresztül a szociális munkatársakat keresve, vagy közvetlenül 06 49/548 210, 06 49/548 259 és a 06 49/548-293 telefonszámon lehet. A beszélgetés kezdeményezése hétfőtől péntekig 9.00 és 15.00 óra között délelőtti és délutáni időpontokban is lehetséges. Egy videohívás javasolt időtartama 15 perc.
  4. A videohívás fogadását az idős számára a szociális munkatársak segítik az ellátást igénybe vevő saját szobájában, vagy bizalmas beszélgetésre kijelölt helyiségben is lehetőség van.
  5. Az előjegyzés időpontjai és a beszélgetések időtartamának javasolt hossza a felmért igényektől függően változhat. Az intézmény célja, hogy a beszélgetések torlódása elkerülhető legyen és miden ellátást igénybe vevő és hozzátartozója lehetőséget kapjon a kapcsolatteremtésre.

Poropatich Péter
intézményvezető